Uzdrawiająca kuchnia śródziemnomorska św Hildegardy

Porównaj

29.90 zł

Dodaj do koszyka

  • Id 675833
  • Autor: Pasquale Piccinno
    Oprawa: twarda
    Format: 145 x 205 mm
    Ilość stron: 176
    Wydawca: wydawnictwo Esprit

    Nota wydawcy:

    Święta Hildegarda we włoskiej kuchni!
     
    Czy porady średniowiecznej mniszki, która nie mogła znać współczesnych składników i przypraw, mogą czegoś nauczyć smakoszy kuchni śródziemnomorskiej?

    Znakomity włoski kucharz klasztorny Pasquale Piccinno przez osiem lat zgłębiał sekrety porad kulinarnych i zdrowotnych św. Hildegardy z Bingen. Odkrył, że słynna mniszka opisała wiele poznanych w późniejszych latach przypraw oraz wskazała dania, które zyskują dzięki wykorzystaniu tych dodatków. W ten sposób powstała książka kucharska zawierająca unikalne przepisy łączące najsmaczniejsze pomysły kuchni śródziemnomorskiej z najlepszymi zaleceniami św. Hildegardy z Bingen. Książka zawiera proste porady dotyczące przygotowania potraw, które zachwycą każdego, a także przyczynią się do zachowania dobrej kondycji fizycznej i duchowej.
    Dzięki tej książce poznasz przepisy na takie dania jak zupa pomidorowa z orkiszowymi kluseczkami i tofu, kotlet drobiowy w sosie waniliowym na kluseczkach szpinakowo - orkiszowych i takie słodkie przekąski jak tort czekoladowy z wiśniami Torta di amarene al cioccolato.
     
    Brzmi świetnie? Podobnych przepisów znajdziesz tutaj o wiele, wiele więcej!