Porównanie produktów

Opis

Jego historie, jego potrawy, jego goście
  
„Buon pranzo!” – „Dobrego obiadu”
słyszymy co niedzielę na Placu św. Piotra.

Pewnie nieliczni ludzie wiedzą, że Papież Franciszek zanim zdobył dyplom z filozofii i teologii, ukończył szkołę średnią jako technik chemii spożywczej. Dlatego też żywność i kuchnia mają dla niego szczególne znaczenie. Książka ta jest jedyną w swoim rodzaju biografią, która ukazuje Papieża Franciszka w nowej i oryginalnej perspektywie, w której znajdzie się także miejsce na 36 prostych i smacznych przepisów, inspirowanych niejako jego życiem.

Księga ta ma również wymiar kulturowy i informacyjny. Opisywane fakty są zgodne z prawdą i udokumentowane. Ukazuje ona relację papieża do pożywienia i do jego religijnego znaczenia. Tak jedzenie jak i wspólne jego spożywanie budują relacje, przekazują pamięć i kulturę i są fundamentalnym czynnikiem społecznego i ekonomicznego rozwoju.

Roberto Alborghetti - reporter, artysta, producent filmowy  i autor około sześćdziesięciu książek (biografie, wywiady, opowiadania). W sposób szczególny zainteresował się osobą papieża Franciszka. Napisał już o nim sześć książek. Zainspirowany faktem, iż papież Franciszek każdą modlitwę Anioł Pański kończy życzeniami: „dobrego obiadu”, postanowił poświęcić kolejna książkę tematyce pożywienia, ale widzianego oczami Franciszka. Powstała książka „Przy stole z papieżem Franciszkiem” – wydana w Italii przez prestiżowe wydawnictwo Mondadori – stała się od razu wydarzeniem wydawniczym i medialnym. W ciągu paru miesięcy przetłumaczono ją na wiele języków a artykuły i recenzje ukazały się na szpaltach wielu ważnych gazet i portali.

Książka wydana już w 14 krajach przez największych Wydawców i przetłumaczona na 8 języków. 
 
Autor/Autorzy: Alborghetti Roberto
Stron: 208
Oprawa: twarda
Format: 190 x 245 mm
Rok wydania: 2019
Wydawnictwo: Jedność 

Cena

56.19 zł

Vat

5%

Brutto
59.00 zł
Producent

Jedność 

Kategoria

Ogólne