Opis„… orkisz niezależnie od dodatku z jakim się go je, czy to z chlebem, czy z innymi potrawami jest dobry i smakowity. Ogrzewa, odżywia, wzmacnia…" św. Hildegarda z Bingen
Otręby uzyskane z orkiszu 100%
Polecane jako dodatek do sałatek, surówek, panierek, wypieków i posypywania potraw.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1170 kJ / 278 kcal
Tłuszcz 5,1 gW tym:– kwasy tłuszczowe nasycone 0,35 g– kwasy tłuszczowe jednonienasycone 0,84 g– kwasy tłuszczowe wielonienasycone 2,74 g
Węglowodany 62,1 gW tym:– cukry 0– błonnik 41 g
Białko 16,4 gSól 0
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Kraj pochodzenia: Niemcy