Makarony siostry Salomei

Porównaj

12.49 zł

  • Id 663338
  • Autor: s. Salomea
    Oprawa: miękka
    Format: 142 x 202 mm
    Ilość stron: 232
    Wydawca: wydawnictwo Wam

    Nota wydawcy:

    Siostra Salomea fantastycznie gotuje. Uwielbiam jej kuchnię!
    Siostra Anastazja FDC

    O makaronach wiemy prawie wszystko. Każdy przecież od czasu do czasu gotuje spaghetti, penne, świderki czy łazanki. Ale czy rzeczywiście jesteśmy takimi specjalistami? Nikt nie wie o makaronach tyle co Włosi. I to właśnie w słonecznej Italii, w przepięknym miasteczku Grottaferrata, położonym niedaleko Rzymu, Siostra Salomea przez wiele lat zgłębiała tajniki odpowiedniego przygotowywania makaronów.

    Dania z makaronem są proste w wykonaniu, pożywne i sycące, ale żeby z nich wydobyć odpowiedni smak i to, co najcenniejsze, trzeba przestrzegać pewnych podstawowych zasad.

    Dziś Siostra Salomea przekazuje je Państwu. Podpowiada, jaki makaron wybrać, jak go prawidłowo ugotować, jaki sos do niego przyrządzić. Mięsny, rybny, warzywny? Pikantny a może na słodko z truskawkami, suszonymi śliwkami, bakaliami, makiem czy jabłkami? Możliwości jest wiele

    Makaron wcale nie musi być nudny. Dajmy się zaskoczyć bogactwem jego smaków.